Πολιτική Τετάρτη 30/06/2021, 14:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσω ΣΔΙΤ η κατασκευή του κυβερνητικού πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ – Τα οφέλη

Αμεσο δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ σε διάστημα 30 ετών

Μέσω ΣΔΙΤ η κατασκευή του κυβερνητικού πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ – Τα οφέλη

Την ανέγερση-κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του νέου πάρκου δημόσιας διοίκησης στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίση.

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο έργο αφορά στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών εννέα Υπουργείων και δημοσίων οργανισμών σε έναν ενιαίο χώρο και τη δημιουργία πάρκου πρασίνου στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού με εκτιμώμενο άμεσο δημοσιονομικό όφελος 1 δισ. ευρώ σε διάστημα τριάντα ετών.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το νέο κυβερνητικό πάρκο θα πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου εργασιακού χώρου σχεδιασμένου με άξονα τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση και τη μικρότερη δυνατή συντήρηση.

Θα συμβάλει επίσης στη μείωση των λειτουργικών εξόδων, στην απαλλαγή εξόδων για μισθώσεις κτιρίων, στην αναβάθμιση του εργασιακού περιβάλλοντος, στη πρόσβαση ΑμεΑ, στην εξασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και στην υλοποίηση των Ευρωπαϊκών και Εθνικών στρατηγικών για την εξοικονόμηση ενέργειας και μείωσης των εκπομπών CO2 με την χρήση των Μ.Μ.Μ..

Επίσης, όπως αναφέρθηκε, θα συμβάλλει στην αστική ανάπλαση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με τη δημιουργία πάρκου πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων 116 στρεμμάτων και την ανάπτυξη νέων χώρων πολιτισμού 2.500 τ.μ..

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News