Πολιτική Παρασκευή 4/12/2020, 15:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφάνεια ως προς τα επιδημιολογικά στοιχεία ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με γιατρούς και λοιμωξιολόγους

Διαφάνεια ως προς τα επιδημιολογικά στοιχεία ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Το ζήτημα της διαφάνειας ως προς τη δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων για την ασφαλή παρακολούθηση της πορείας της πανδημίας έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με γιατρούς, λοιμωξιολόγους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τσίπρας «έθεσε ερωτήματα σε σχέση με τη πορεία της πανδημίας, τις αιτίες που τα κρούσματα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παρά το lockdown, καθώς και για την αξιοπιστία των στοιχείων, βάση των οποίων η Επιτροπή καλείται να εισηγηθεί για τη διαχείριση της πανδημίας».

Εξέφρασε επίσης τον προβληματισμό του για την αύξηση των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, αλλά και την απορία «γιατί δεν δίνονται στοιχεία για την αναλογία θανάτων εντός και εκτός ΜΕΘ».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ως παράδειγμα την εμπειρία του από την επίσκεψη στη Δράμα, όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης του κατήγγειλαν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιδείνωση των στοιχείων και την ένδεια έγκαιρων δειγματοληπτικών τεστ για να υπάρχει εικόνα της επιδείνωσης της μετάδοσης του ιού στη κοινότητα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News