Πολιτική Πέμπτη 22/10/2020, 18:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΥΠΟΙΚ

Φωτ. Intime

Πρότασης μομφής εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον προωθούμενο Πτωχευτικό Κώδικα, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από το βήμα της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «εκτρωματικό νομοσχέδιο για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις». 

«Ανακοινώνω στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο – έκτρωμα. Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών». 

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρα σχολίασε την απουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη συζήτηση, κατηγορώντας τον ότι «εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας» και ότι «φροντίζει πάντα να αποφεύγει σαν το διάολο το λιβάνι την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από τη πλευρά του ουσιαστικά επιχειρήματα».

«Φροντίζει πάντα, ο αόρατος αρχισυντάκτης της ενημέρωσης να αλλάζει θέμα στα γρήγορα, όπου δε τον παίρνει» ανέφερε.  Μιλώντας για την έξαρση της πανδημίας, αναφέρθηκε στα πάνω από 800 κρούσματα και στους πάνω από 500 νεκρούς, την ώρα που «τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε υψηλή πίεση ξανά, γιατί εντωμεταξύ δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι ενώ «η κυβέρνηση κατηγορεί τους “ανεύθυνους νέους” ακόμα και τους “ανεύθυνους αντιφασίστες”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, είπε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας». «Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία, δεν κολλάει» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News