Πολιτική Πέμπτη 3/12/2020, 15:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Κανένας πολίτης στο περιθώριο

Φωτ. Intime

Την ανάγκη εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος των ΑμεΑ υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων. Για την ένταξη των ανάπηρων συμπολιτών μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλόξενες και προσβάσιμες. Για να άρουμε τους αποκλεισμούς από την υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εργασία» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάνει επίσης ειδική αναφορά στις «οδυνηρές συνέπειες» με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπα τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειες τους στη διάρκεια της πανδημίας. Όπως αναφέρει, «η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού».

«Όμως μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο. Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και όλες» τονίζει.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά στον χώρο της παιδικής χαράς του ιδρύματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News