Πολιτική Τετάρτη 18/08/2021, 14:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ για Αφγανιστάν: Προτεραιότητα ο ασφαλής απεγκλωβισμός ανθρώπων

Επί τάπητος και η προστασία των συνόρων

ΚΥΣΕΑ για Αφγανιστάν: Προτεραιότητα ο ασφαλής απεγκλωβισμός ανθρώπων

Η οργάνωση επιχειρήσεων απεγκλωβισμού και ασφαλούς επιστροφή στην Ελλάδα από το Αφγανιστάν είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση. Αυτό επισημάνθηκε μετά την αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό. 

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού αφορούν πρόσωπα που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις, όπως και τα μέλη των οικογενειών τους.

Επί τάπητος τέθηκε ωστόσο και ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News