Πολιτική Πέμπτη 12/08/2021, 14:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Κ. Μητσοτάκης

Φώφη Γεννηματά: Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Κ. Μητσοτάκης

Κριτική στον πρωθυπουργό με αιχμή όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μετά την προσχηματική συγγνώμη, προσπάθησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Αδυνατώντας να παραδεχθεί αυτό που βλέπουν οι πολίτες. Ότι το δήθεν επιτελικό κράτος και το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας, απέτυχε στην πράξη» σχολίασε. Όπως επισήμανε, «οι ίδιοι οι αρμόδιοι Υπουργοί του καθημερινά αυτοσυγχαίρονται και ο ίδιος τους δικαιολογεί, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις του περί απόδοσης ευθυνών, είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση».

«Για την ΝΔ, πάντα φταίνε άλλοι. Το 2007 ο στρατηγός άνεμος και τώρα που δεν υπήρχε, φταίει η κλιματική κρίση. Η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά» πρόσθεσε.

Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση «αν πιστεύει πράγματι έστω και τώρα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης» να αποδεχθεί τις προτάσεις που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για άμεση συζήτηση μεταξύ αρχηγών στην Βουλή, για συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές των σχεδίων ανασυγκρότησης και μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής τους. 

«Να συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα θεσμικοί φορείς που θα πρέπει όλοι να υπόκεινται σε λογοδοσία. Αρκετά με τη Μαξίμου ΑΕ. Όχι εξωθεσμικές λειτουργίες στην ανασυγκρότηση των περιοχών. Τέλος όσον αφορά την κλιματική κρίση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρόταση μας για κλιματικό νόμο είναι στο τραπέζι» κατέληξε η κ. Γεννηματά.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News