Πολιτική Τετάρτη 18/08/2021, 06:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 11 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν

Απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ Έλληνας πολίτης

Στις 11 συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν

Με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν συνεδριάζει στις 11 πμ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Αυτό που πρωτίστως ανησυχεί την Ελλάδα, όπως και συνολικά την Ε.Ε., είναι ο κίνδυνος μίας νέας προσφυγικής κρίσης ανάλογων διαστάσεων με εκείνη του 2015.

Ήδη από την πρώτη ημέρα της ανάληψης του ελέγχου από τους Ταλιμπάν σχηματιστήκαν τεράστια «καραβάνια» απελπισμένων Αφγανών που κατέφευγαν είτε στο αεροδρόμιο είτε στα χερσαία σύνορα της χώρας. 

Εν τω μεταξύ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ Έλληνας πολίτης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, και στη συνέχεια σχετικών συνεννοήσεων του υπουργείου με ΥΠΕΞ άλλων κρατών, ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας.

Αυτή τη στιγμή στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί του και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News