Πολιτική Παρασκευή 13/08/2021, 14:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνομιλία Κ. Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι – Τι συζήτησαν

Φωτ. Intime

Τις ευχαριστίες για την αρωγή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε το πρωί με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan. Σημειώνεται ότι τα ΗΑΕ έχουν στείλει στην Ελλάδα ελικόπτερο πυρόσβεσης και εξοπλισμό, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και ετοιμότητα για παροχή περαιτέρω βοήθειας.

Σύμφωνα με το Μέγαο Μαξίμου, «οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, το οποίο αντικατοπτρίζεται και στην άμεση επικοινωνία και συνδρομή των ΗΑΕ στην κατάσβεση των πυρκαγιών και τόνισαν επίσης τη βούλησή τους για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε στον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News