Πολιτική Παρασκευή 9/10/2020, 16:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία θα αποφασίσει για την ημερομηνία έναρξης του διαλόγου

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία θα αποφασίσει για την ημερομηνία έναρξης του διαλόγου

Να προτείνει σχετική ημερομηνία για την έναρξη των διερευνητικών επαφών κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Κόσοβο.

Ερωτηθείς, συγκεκριμένα, για το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές των δύο γειτονικών χωρών, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας πέταξε το μπαλάκι στην τουρκική πλευρά, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσαβούσογλου (σ.σ. Τούρκος ΥΠΕΞ), δεσμεύθηκε να προτείνει ο ίδιος συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά» πρόσθεσε, χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Πρίστινα, ο κ. Δένδιας τόνισε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας – Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδα. «Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών. Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα της ενέργειας. Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News