Πολιτική Τετάρτη 28/07/2021, 17:52
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα – Ιορδανία: Σημαντικό περιθώριο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων βλέπει η Αθήνα

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον βασιλιά της Ιορδανίας

Ελλάδα – Ιορδανία: Σημαντικό περιθώριο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων βλέπει η Αθήνα

Σημαντικό περιθώριο περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και σημαντικές επενδυτικές προοπτικές διαπιστώθηκε – σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου –  κατά την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ ΙΙ μπιν Αλ-Χουσεΐν, που βρίσκεται στην Αθήνα για τις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση για την περαιτέρω ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων Ελλάδας – Ιορδανίας, ενώ ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ιορδανό βασιλιά για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπισή της. Η Ελλάδα, προς ενίσχυση της Ιορδανίας στον αγώνα κατά της πανδημίας, θα αποστείλει το επόμενο διάστημα με τη μορφή δωρεάς 150.000 δόσεις εμβολίου. Παράλληλα, αντηλλάγησαν απόψεις για άλλα σημαντικά περιφερειακά ζητήματα.

«Είχαμε μια εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόσο σε τριμερές, όσο και σε διμερές επίπεδο, και πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να εξετάσουμε τις λεπτομέρειες της διμερούς μας σχέσης. Πιστεύω ότι έχουμε εντοπίσει πολλούς τομείς συνεργασίας που εκτείνονται και πέραν της θεμελιώδους γεωπολιτικής ατζέντας στους οποίους οφείλουμε να εστιάσουμε. Ήταν μεγάλη μου χαρά που σας γνώρισα και προσβλέπω στην ενίσχυση αυτής της σχέσης» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο βασιλιάς της Ιορδανίας ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για το καλωσόρισμα. «Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μας, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο με τη χώρα σας, αλλά και με την Κύπρο, δείχνουν ότι έχουμε πολλή και καλή δουλειά μπροστά μας με την κατάλληλη συνέχεια. Περιορίζομαι απλώς να εκφράσω την ειλικρινή μου ικανοποίηση για την επιτυχία αυτής της Τριμερούς και των διμερών συναντήσεων. Και σας ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά, ελπίζω στο άμεσο μέλλον» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News