Πολιτική Τετάρτη 28/07/2021, 11:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κορυφώνεται η συζήτηση επί του ν/σ για το νέο σχολείο

Βουλή: Κορυφώνεται η συζήτηση επί του ν/σ για το νέο σχολείο

Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», ενώ αργά το απόγευμα αναμένεται η ψήφισή του.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης έχουν βρεθεί η διάταξη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια. 

Μιλώντας χθες στην Ολομέλια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι «η θέσπιση μίας διαδικασίας αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών δεν αποτελεί πλέον μόνο επιτακτική ανάγκη, αλλά και απαίτηση της κοινωνίας». Επέκρινε παράλληλα την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εκφράστηκε από τον Αλ. Τσίπρα, για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αναδρομικά. «Είναι πραγματικά θλιβερό να εργαλειοποιεί έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση νέους ανθρώπους, στην προσπάθειά της να καρπωθεί την όποια απογοήτευση υποψηφίων που, σε μία αξιοκρατική, πλήρως αδιάβλητη διαγωνιστική διαδικασία, συγκέντρωσαν χαμηλότερη βαθμολογία σε σχέση με άλλους υποψηφίους. 

Την ίδια ώρα οι ενώσεις των εκπαιδευτκών έχουν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συλλαλητήριο στις 18.00 στο Σύνταγμα ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητεί «να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει το σχολείο ως επιχείρηση, διευρύνει τις μορφωτικές ανισότητες και υποβαθμίζει τον ρόλο του εκπαιδευτικού». «Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την ‘αυτονομία’ τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης» σημειώνει από την πλευρά της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, καλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές «να ακυρώσουν το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News