ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί: Επιστρατεύονται τοπικοί «influencers» – Σκέψεις για μοντέλο νησιών

Εμβολιασμοί: Επιστρατεύονται τοπικοί «influencers» – Σκέψεις για μοντέλο νησιών

Ένα σχέδιο Δήμο – Δήμο, κοινότητα – κοινότητα και πόρτα πόρτα, είναι έτοιμη να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει συμπολίτες μας που δεν έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα να κάνουν το εμβόλιο.  

Η χθεσινή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα προεδρεία τη Ενωσης Περιφερειαρχών και της Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση: να μπουν δηλαδή οι τοπικές κοινωνίες στην διαδικασία να κινητοποιήσουν τοπικά τους πολίτες, να τους ενημερώσουν και να τους μιλήσουν, καθώς βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο που φαίνεται ο εμβολιασμός να έχει πιάσει ταβάνι και να προσκρούει πλέον στην άρνηση των πολιτών.

Το έργο αυτό αναλαμβάνει ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που από σήμερα ξεκινά συναντήσεις με Δημάρχους που οι Δήμοι τους έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει περιοδείες ανά περιοχή.

Ο σχεδιασμός είναι να δουλευτεί ο εμβολιασμός ανά χωριό και ανά Δήμο, επιστρατεύοντας ακόμα και τοπικούς «influencers», είτε είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο παπάς, ο δάσκαλος ή ο γιατρός, αλλά και πρόσωπα με τοπικό εκτόπισμα πως επιχειρηματίες που επηρεάζουν κόσμο.  

Μοντέλο νησιών  

Στις σκέψεις, χωρίς πάντως να είναι τίποτα ακόμα βέβαιο, είναι να εφαρμοστεί και για την ηπειρωτική Ελλάδα το ίδιο μοντέλο με τα νησιά. Να μην μπορεί δηλαδή να μπει ή να βγει κάποιος από τον νομό του, χωρίς να έχει κάνει τεστ, από την στιγμή που δεν θα έχει εμβολιαστεί. Το μέτρο θεωρείται πως θα αυξήσει την πίεση και θα φέρει αποτελέσματα.

Όπως γίνεται αντιληπτό το επόμενο διάστημα ξεκινά ουσιαστικά εκστρατεία σαν να πρόκειται για εθνικές εκλογές, καθώς η μετάλλαξη έχει ανεβάσει και άλλο τον πήχυ της ανοσίας που από το 70% έχει φτάσει τουλάχιστον 80% για να πούμε ότι είμαστε προστατευμένοι εν συνόλω.

Το είπε χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως «το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά και τους θανάτους λόγω COVID-19 στις κρίσιμες ηλικίες 60 έως 80 ετών» και το συμπέρασμα είναι πως το 99%  των βαρέων περιστατικών που είτε καταλήγουν σε Μ.Ε.Θ., είτε χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι.

Ο στόχος που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι το δίμηνο του καλοκαιριού να γίνουν τόσοι εμβολιασμοί, ώστε τον Σεπτέμβριο να έχει πιαστεί τουλάχιστον ο στόχος του 70% ανοσίας. «Πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού. Το καλοκαίρι αυτό είναι σίγουρα η περίοδος που όλοι περιμένουμε να ξεκουραστούμε από ένα δύσκολο χειμώνα. Όμως, ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι» κατέληξε.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News