Πολιτική Παρασκευή 25/06/2021, 14:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: «Όχι» σε πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις

«Μία απάντηση υπάρχει και αυτή ειναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής

Κ. Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: «Όχι» σε πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις

Μία απάντηση υπάρχει και αυτή ειναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβολή πρόσθετων ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να επιβληθούν πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις από χώρες στις οποίες η μετάλλαξη αυτή ήδη υπάρχει και η διασπορά της ειναι πιο έντονη» ανέφερε συγκεκριμένα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε, η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου η μετάλλαξη Δέλτα θα ειναι η επικρατούσα στην Ευρώπη. «Είναι πιθανό η διασπορά της πανδημίας πια και της συγκεκριμένης μετάλαξης να αφορά μόνο ανεμβολίαστους» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως «οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ειναι ασφαλείς» ενώ «όσοι ειναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News