Πολιτική Τετάρτη 23/06/2021, 17:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mea culpa από τον Ζάεφ για το «Μακεδονία»

«Κάποιες φορές, γίνονται και λάθη»

Mea culpa από τον Ζάεφ για το «Μακεδονία»

Σε αναδίπλωση, μετά την αναφορά σε «Μακεδονία», προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έσπευσε να παραδεχθεί το πρόσφατο λάθος του.

«Κάποιες φορές, γίνονται και λάθη στην ακριβή τήρηση της Συμφωνίας. Είμαι σχεδόν 47 χρονών. Μπορεί να συμβεί, όταν έχεις συνηθίσει, επί 47 χρόνια, να λες κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να το αναφέρεις, και εκ παραδρομής ακόμα, λάθος» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Το «mea culpa» του κύριου Ζάεφ επήλθε ως συνέχεια της έντονης αντίδρασης της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε το προσωρινό «πάγωμα» της κατάθεσης στη Βουλή των Ελλήνων των συμβάσεων και των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το όλο ζήτημα προέκυψε με αφορμή το EURO 2020, στο οποίο συμμετέχε και η γειτονική χώρα. «Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας» έγραψε στο Twitter, ξεχνώντας να αναφέρει τον γεωγραφικό προσδιορισμό «βόρεια».

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Αλβανοί παίκτες, Βόσνιοι κλπ. Υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχει και η εκπροσώπησή τους από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό επετεύχθη μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε σήμερα ο Ζάεφ, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Σκοπίων.

«Αυτός δεν είναι λόγος να καθυστερήσουν οι Συμφωνίες και τα Μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμέναμε δύο χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως -Μακεδόνες και Έλληνες- περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία» κατέληξε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News