ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς αντιδρά η Αθήνα στην ανάρτηση Ζάεφ

Πώς αντιδρά η Αθήνα στην ανάρτηση Ζάεφ

Αναταράξεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που ανέφερε στο Twitter πως «βρίσκομαι στο στάδιο του Αμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας», παραλείποντας το «Βόρεια» από το όνομα της χώρας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής η αντίδραση της Αθήνας στην πρόκληση αυτή συνοψίζεται στη φράση «ώς εδώ και μη παρέκει». Το Μαξίμου έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του έναντι της κυβέρνησης Ζάεφ, κάτι που έγινε φανερό από το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος φρόντισε χθες να θυμίσι ποιες ήταν οι διαφωνίες της Ν.Δ. στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος είπε πως η Ν.Δ. είχε εκφράσει τις βασικότερες αντιρρήσεις της στο θέμα «γλώσσα και ταυτότητα», που το τελευταίο διάστημα επανέρχεται διαρκώς στην επιφάνεια. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο… «και βλέπουμε» η κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της «Κ». 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News