Πολιτική Τρίτη 1/12/2020, 18:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η απόφαση για πλαφόν στις τιμές των τεστ κορωνοϊού

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης

Στη Βουλή η απόφαση για πλαφόν στις τιμές των τεστ κορωνοϊού

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, σε συνέχεια της πρόσφατης κυβερνητικής εξαγγελίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων».

Με την τροπολογία αυτή, όπως αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, συμπληρώνεται η νομοθεσία σχετικά με τη δυνατότητα καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης στους καταναλωτές για αγαθά ή υπηρεσίες, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, ως απόρροια της πανδημίας της Covid-19.

Στόχος της επιβολής πλαφόν είναι η αποφυγή και η αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας εις βάρος των καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη ανακοινώσει την επιβολή ανώτατης τιμής χρέωσης για τη διενέργεια μοριακού ελέγχου RT-PCR στα 40 ευρώ και για τη διενέργεια ταχείας δοκιμασίας (Rapid test) στα 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News