Πολιτική Παρασκευή 28/05/2021, 10:05
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου

Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου και ενθαρρύνει τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο για να αποφευχθεί η περιπλοκότητα των διμερών συνεννοήσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του EU Digital COVID Certificate.

Όπως είπε, σκοπός δεν είναι να διαχωρίσουμε τους πολίτες, αλλά να υπάρξει ένα εργαλείο που θα συμβάλλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών, ιδίως το καλοκαίρι. Η πρωτοβουλία αποτελεί το απαύγασμα της ευρωπαϊκής συνεργασίας και υπενθύμιση πως η Ε.Ε. μπορεί να βρει λύσεις, πρόσθεσε. 

Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου-1

Επισήμανε ακόμη πως το πιστοποιητικό αποτελεί μία ταχεία λωρίδα μετακίνησης ια τους ταξιδιώτες, είναι απλό και περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένα κράτος-μέλος για να υποδεχθεί έναν επισκέπτη.

Κ. Μητσοτάκης: Έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου-2

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έκανε λόγο για «ένα σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα», και εργαλείο – κλειδί για τους πολίτες της Ε.Ε. που μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση της απρόσκοπτης μετακίνησής τους. 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς παρατήρησε πως τον Γενάρη που έπεσε στο τραπέζι η ιδέα λίγοι πίστευαν σε αυτή. Όπως σημείωσε η επίτευξη συμφωνίας για το πιστοποιητικό αποδεικνύει ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει όταν υπάρχει αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News