Πολιτική Πέμπτη 20/05/2021, 12:51
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρ. Πελώνη για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πρώτο βήμα η ΕΜΑΚ, όλα αξιολογούνται

Αρ. Πελώνη για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πρώτο βήμα η ΕΜΑΚ, όλα αξιολογούνται

«Η υπόθεση της ΕΜΑΚ είναι ένα πρώτο βήμα, όλα αξιολογούνται και εξετάζονται» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

«Η απόφαση για την ΕΜΑΚ είναι μία απόφαση που αφορά μία κρίσιμη υπηρεσία του κράτους. Είναι μία υπηρεσία από την οποία δεν μπορεί να λείψει κανένας από καμία βάρδια για λόγους που αντιλαμβάνεστε» σημείωσε η κ. Πελώνη. Θύμισε ωστόσο πως – όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός – θα γίνει η συζήτηση για τους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο «και όχι ενώ βρισκόμαστε στη φάση της μάχης».

Για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να θεσμοθετήσει προνόμια για εμβολιασμένους πολίτες επανέλαβε πως «μία τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες όλων των ηλικιών να εμβολιαστούν». 

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σχεδιάζει φοροελαφρύνσεις με αφορμή και τα στοιχεία που δημοσίευσε το ΚΕΦίΜ που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει την 4η υψηλότερη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ η κ. Πελώνη απάντησε πως «η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε ελαφρύνσεις και πάντα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει επιχειρήσεις και μεσαία τάξη».

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείο Ανάπτυξης η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως «είναι καλοδεχούμενη η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματκότητα». Επισήμανε πάντως πως «σχέδιο υπάρχει, το σχέδιο έχει κατατεθεί και όταν έρθει στη Βουλή αναμένουμε να τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποια έργα και μεταρρυθμίσεις συμφωνεί και με ποια όχι».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News