ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση προσθέτει κομμάτια στο παζλ των επενδύσεων

Η κυβέρνηση προσθέτει κομμάτια στο παζλ των επενδύσεων

Η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, όπου εγκαινίασε το νέο terminal του αερoδρομίου Μακεδονία αποτελεί το νέο μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει από εδώ και στο εξής ο πρωθυπουργός. Σε κάθε δηλαδή περιοδεία που κάνει να ανακοινώνει και ένα μεγάλο ή μικρότερο έργο που αφορά την περιοχή και βάζει ένα κομμάτι στο παζλ της μεγάλης εικόνας.

Δεν είναι τυχαίο πως χθες ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στον αντίκτυπο που έχουν τα εγκαίνια του αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη από την Fraport, σε όλη την χώρα, καθώς η επίδραση της Συμφωνίας στο ΑΕΠ της χώρας, μόνο σ’ έναν χρόνο, «ξεπέρασε τα 300.000.000 ευρώ, ενώ ενίσχυσε την απασχόληση με χιλιάδες θέσεις και διπλασίασε την κίνηση επισκεπτών «εκτός, βεβαίως, από τους μήνες της πανδημίας».

Ο κ. Μητσοτάκης στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε και στο θετικό αποτύπωμα των επενδύσεων στα υπόλοιπα 13 αεροδρόμια της χώρας «ιδίως στα Δωδεκάνησα και στα Επτάνησα» που δίνουν τώρα την σκυτάλη σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία προαναγγέλοντας πως στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουν το αεροδρόμιο Καλαμάτας και αρκετά από τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του πως είναι καιρός ο καθένας στη χώρα μας να βρει το ρόλο του: «οι επενδυτές να προσφέρουν τα κεφάλαια, το κράτος τις υποδομές προς αξιοποίηση, ώστε οι πρώτοι να αναλαμβάνουν και να ωφελούνται από το επιχειρηματικό ρίσκο, ενώ αυτό να κατανέμεται δίκαια με κοινό κέρδος προς όλους τους πολίτες». Τέλος, μιλώντας για τον τουρισμό υπογράμμισε πως στα τέλη Ιουνίου θα έχει χτιστεί το πρώτο τείχος ανοσίας στην χώρα μας.

Ακολουθεί η Κρήτη

Παρόμοιο μοντέλο, με συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα ακολουθηθεί και στην επίσκεψη στα τέλη Μαίου στην Κρήτη, καθώς εκεί εκκρεμεί το εμβληματικό έργο για όλη την μεγαλόνησο του ΒΟΑΚ. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήταν μέσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις. Θα ακολουθήσει αρχές Ιουνίου η Αστυπάλαια, όπου υπάρχει η εμβληματική επένδυση της VW, το πρότυπο της οποίας θέλει η κυβέρνηση να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές. Τέλος προγραμματίζονται επισκέψεις σε Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News