Πολιτική Πέμπτη 29/10/2020, 12:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Σχέδιο δράσης ενός μήνα ανακοινώνει η κυβέρνηση – Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη 

Κορωνοϊός: Σχέδιο δράσης ενός μήνα ανακοινώνει η κυβέρνηση – Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη 

Ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες στην χώρα. Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε παράλληλα πως οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου» ανέφερε.

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός «πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας». Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, αύριο θα ανακοινωθεί ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα, αρκέστηκε μόνο να πει πως «γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως στόχος παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών, «μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο», όπως υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News