Πολιτική Τρίτη 27/10/2020, 14:21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Νέα γεωγραφική κατανόηση από την τριμερή με Κύπρο – Ισραήλ

Ν. Δένδιας: Νέα γεωγραφική κατανόηση από την τριμερή με Κύπρο – Ισραήλ

Στη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ ενέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση των τριμερών επαφών στην Αθήνα.

«Δημιουργούμε μια νέα γεωγραφία κατανοήσεων που διαπερνά τα παλιά στερεότυπα, που ανασχηματίζει τον χάρτη της περιοχής μας», επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο σχήμα υποστηρίζεται σθεναρά και από την Ε.Ε. και από τις ΗΠΑ καθώς στέκεται πάνω στο οικοδόμημα της διεθνούς νομιμότητας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι οι τρεις χώρες είναι απολύτως «ανοιχτές» στην πολιτική διεύρυνσης του σχήματος, με την προσθήκη κι άλλων κρατών της περιοχής..

«Δυστυχώς η συνάντηση μας γίνεται υπό το βάρος νέων παρανόμων ενεργειών από την πλευρά της Τουρκίας» έσπευσε να συμπληρώσει ο κ. Δένδιας. «Μέσα σε λίγες μόνο μέρες η Τουρκία, εν νέου με τις ενέργειές της προσπαθεί να δυναμιτίσει οποιαδήποτε προοπτική εποικοδομητικού διαλόγου δεσμεύοντας παράνομα περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για παράνομες σεισμικές έρευνες ή προκαλώντας με την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου στα κατεχόμενα Βαρώσια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τους ομολόγους του, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι, στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών στις 11:30. Επί τάπητος ετέθησαν τόσο οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο όσο και η σύσφιγξη των τριμερών σχέσεων.

Νωρίτερα, στις 10:00, ο κ. Δένδιας είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, στην οποία συζητήθηκε ο στενός συντονισμός σε όλα τα ζητήματα, με έμφαση τις περιφερειακές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News