Πολιτική Τρίτη 27/10/2020, 07:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Ελλάδα «χτίζει» συμμαχίες μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα

H Ελλάδα «χτίζει» συμμαχίες μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα

Την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε άλλα μέτωπα, όπως στον Καύκασο στις σχέσεις με τη Γαλλία. Η ελληνική πλευρά επιλέγει το δρόμο των συμμαχιών.

Στο πλαίσιο αυτό και η επίσκεψη του τσάρου της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, χθες στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η Άγκυρα περιβάλλει την επιθετική της δράση με θρησκευτικό μανδύα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αμοιβαίο το ενδιαφέρον Ελλάδας-Ρωσίας να ελεγχθούν τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές και επανέλαβε πως η Ελλάδα τάσσεται σταθερά με το μέρος του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Η Τουρκία, «δυστυχώς, σε ρόλο ταραξία  καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε συνέχεια των διπλωματικών επαφών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί σήμερα Τρίτη, τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι αντίστοιχα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών σε τομείς όπως η οικονομία και η ενέργεια, καθώς και στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους ομολόγους του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News