Πολιτική Τρίτη 2/02/2021, 13:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Φτάσαμε κοντά στη Χάγη το 2003

Γ. Παπανδρέου: Φτάσαμε κοντά στη Χάγη το 2003

Το 2003 Ελλάδα και Τουρκία είχεν φτάσει πολύ κοντά σε μία συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Δικαστήριο της Χάγης. Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ιλώντας στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέναρξη των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τι πρέπει να περιλαμβάνεται στην ατζέντα. «Φυσικά, κατά τη διάρκεια αυτών των διερευνητικών επαφών – γι ‘αυτό άλλωστε τις αποκαλούμε διερευνητικές επαφές – ελπίζουμε να καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων για πιθανή επίλυση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας είτε διμερώς είτε, εάν είναι απαραίτητο, πηγαίνοντας στο δικαστήριο της Χάγης», είπε.

Υπογράμμισε δε ότι «είναι προσβλητικό ή μη ρεαλιστικό να υπάρχει η εντύπωση ότι μπορεί ποτέ να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας».

Όπως είπε είναι κάτι που η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ, όπως και η Τουρκία δεν θα δεχόταν ποτέ να διαπραγματευτεί ένα τμήμα της επικράτειάς της.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News