Πολιτική Τρίτη 11/06/2024, 11:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: Καιρός να παρκαριστούν κάποια καλάμια

Ντόρα Μπακογιάννη: Καιρός να παρκαριστούν κάποια καλάμια

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και το μήνυμά τους και τα σενάρια ανασχηματισμού αναφέρθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα, Τρίτη.

Σχολιάζοντας το τεράστιο ποσοστό αποχής, έκανε λόγο για ορισμένους πολίτες που «αδιαφόρησαν», για άλλους που «συνειδητά δεν πήγαν, για να στείλουν ένα μήνυμα», καθώς και για άλλους που είπαν «παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια “καλάμια”, τα οποία βεβαίως υπάρχουν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.  

«Κακά τα ψέματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή οι διορισμένοι, οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνονται και λογοδοτούν, κι ας μην είναι αιρετοί. Ο πρωθυπουργός θα τα εξετάσει όλα αυτά και θα πράξει δεόντως», πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη για το θέμα του ανασχηματισμού σημείωσε ότι «θα ήταν τεράστιο λάθος αν μπούμε στη λογική που υπήρξε κάποια στιγμή στη Ν.Δ., επί Σαμαρά, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όταν έγινε ένας ανασχηματισμός για να δοθεί ένα πολιτικό μήνυμα. Αυτό μας στοίχισε τελικά στις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που πρέπει να υλοποιήσει. Το θέμα είναι να υπάρξει η απόδοση στο μέγεθος που επιθυμεί ο πολίτης». 

Ενώ προσέθεσε ότι «το πρόβλημα δεν είναι το αριστερά ή δεξιά, αλλά να αντιμετωπίσουμε το βαθύ κράτος, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Για να το αλλάξεις βέβαια δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, χρειάζεται δουλειά». 

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέφερε ότι «χρειάζεται αμεσότατη ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στελέχη υψηλού επιπέδου για αυτήν τη δουλειά. Είναι μια απόφαση που έχει παρθεί από την κυβέρνηση. Μην ξεχνάτε ότι περάσαμε μια πανδημία που προκάλεσε αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά, μετά μπήκαμε στην ενεργειακή κρίση. Τα πλοία που φέρνουν τα προϊόντα από την Κίνα έχουν τριπλασιάσει τα ναύλα».

Αναφορικά με τις εκλογικές επιδόσεις της αντιπολίτευσης, τόνισε: «Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πρέπει να είναι προβληματισμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε. Επομένως, το μήνυμα ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού, και είναι λάθος να νομίζουμε ότι μεταδώσαμε στον κόσμο τη σημασία των ευρωεκλογών».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News