Πολιτική Πέμπτη 20/07/2023, 22:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλλία: Μίνι ανασχηματισμός με αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας

Γαλλία: Μίνι ανασχηματισμός με αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας

Περιορισμένος ήταν ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο της Γαλλίας, με πιο αξιοσημείωτες τις αλλαγές στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ αντικαθιστά τον 57χρονο Παπ Ντιαγέ στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο 47χρονος Ορελιέν Ρουσό αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, διαδεχόμενος τον 60χρονο Φρανσουά Μπρον.

Αμετακίνητοι παρέμειναν οι Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομικών, Κατρίν Κολονά στο υπουργείο Εξωτερικών και Ζεράλντ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διατήρησε εξάλλου την Ελιζαμπέτ Μπορν στην πρωθυπουργία, αψηφώντας τις πιέσεις που δέχθηκε στον απόηχο των ταραχών που συγκλόνισαν τη Γαλλία στα τέλη Ιουνίου, καθώς και των απεργιακών κινητοποιήσεων του Μαρτίου και του Απριλίου ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Για το 56% των Γάλλων, η Ελιζαμπέτ Μπορν είναι «κακή πρωθυπουργός», σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη.

Μετά τον σημερινό ανασχηματισμό, παρελθόν από το κυβερνητικό σχήμα αποτελεί η 40χρονη υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρλέν Σκιαπά, η οποία είχε επικριθεί έντονα για την φωτογράφισή της στο ανδρικό περιοδικό Playboy, κατά τη διάρκεια της αναταραχής στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό.

 

Πηγή: Reuters

 

Διαβάστε επίσης:

Μακρόν: Επίθεση στην Κομισιόν που επέλεξε Αμερικανίδα σε θέση Ανταγωνισμού

Γαλλία: Σχέδιο για μείωση των δαπανών κατά 4,2 δισ.ευρώ το 2024

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News