Πολιτική Πέμπτη 6/06/2024, 14:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Επιθεώρησε τη ναυπήγηση των Belharra στη Γαλλία

Κυρ. Μητσοτάκης: Επιθεώρησε τη ναυπήγηση των Belharra στη Γαλλία

Στα ναυπηγεία της Navale Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, όπου ναυπηγούνται οι τρεις φρεγάτες Belharra για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με χαρά καλωσορίζω τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρώτη του επίσκεψη στα ναυπηγεία της Navalgroup» έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, που υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό. 

Όπως προβλέπει το πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός θα επιβιβαστεί στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ θα επισκεφθεί τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί ακόμα με τα στελέχη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία της Navale και επιτηρούν τη διαδικασία.

Αργότερα, μετά από πρόσκληση του Γάλλου προέδρου, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την 80η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News