Πολιτική Τρίτη 26/03/2024, 17:04
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία είχε προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης την Κυριακή, στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Βήματος» περί παραποίησης των ενδοεπικοινωνιών τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών.

Την πρόταση δυσπιστίας συνυπογράφουν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. 

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα είχε ενημερώσει τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, καθώς και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Από την πλευρά του, το Μαξίμου έχει ήδη – μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και κορυφαίων στελεχών– δείξει σαφή δείγματα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει. Ο Παύλος Μαρινάκης στη δήλωσή του έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «αντικυβερνητική εκστρατεία» και «προσπάθεια αποσταθεροποίησης», μιλώντας μάλιστα και για σύνδεση με «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα».

Ολα δείχνουν, συνεπώς, ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντεπιτεθεί στη Βουλή, μέσω και του ίδιου του πρωθυπουργού, σε υψηλότατους τόνους, προμηνύοντας για μια εκρηκτική συνεδρίαση, η οποία θα αρχίσει στις 19:00.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, η συνεδρίαση θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 09:00, όπως επίσης και την Πέμπτη -3η ημέρα συζήτησης- και θα ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ανδρουλάκης: Ενημέρωσε για την πρόταση μομφής Κωνσταντοπούλου, Χαρίτση και Κουτσούμπα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News