Πολιτική Τρίτη 19/03/2024, 18:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης για Moody’s: Αποδομείται η εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου

Ανδρουλάκης για Moody’s: Αποδομείται η εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου

«Οι έντονες επιφυλάξεις του οίκου Moody’s στην τελευταία αξιολόγηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αποδομούν την εικονική πραγματικότητα σταθερής προόδου, που εμφανίζει η κυβέρνηση.

Η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας, όπως πιστοποιείται και στην κατώτερη των προσδοκιών πορεία του ΑΕΠ το 2023, “ξεφουσκώνει” γιατί δεν οικοδομήθηκε σε γερά θεμέλια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με την απόφαση της Moody’s να μην αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία στην επενδυτική βαθμίδα.

«Οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί, αναβάλλονται πίσω από κοντόφθαλμες διευθετήσεις. Έτσι, παραμένουμε ευάλωτοι σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς.

Το Ταμείο Ανάκαμψης -από ευκαιρία συνολικής αναβάθμισης της χώρας- έχει μετατραπεί σε προνομιακό εργαλείο χρηματοδότησης λίγων και ισχυρών. Το κρατικό χρέος έχει εκτοξευθεί, το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο παραμένει επίμονα υψηλό, ενώ το ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων δεν αφορά παραγωγικές επενδύσεις αλλά real estate, που οδηγεί στον αφελληνισμό της ελληνικής περιουσίας» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης και επισήμανε καταλήγοντας: «Τα οφέλη της όποιας ανάπτυξης ευνοούν περισσότερο αυτούς που κερδοσκοπούν από τον πληθωρισμό της απληστίας και όχι τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά».

Διαβάστε επίσης:

Moody’s: Βλέπει ανάπτυξη 2,4% στην Ελλάδα – Τι θέλει για να αναβαθμίσει

ΥΠΕΘΟ: Γιατί δεν αναβάθμισε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα η Moody’s

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News