Πολιτική Πέμπτη 14/03/2024, 17:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής

Τέμπη: Την Τετάρτη στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής

Το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου ορίστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων να διεξαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση και η ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Η Διάσκεψη αποφάσισε να ξεκινήσει η συνεδρίαση στις 9.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους. Τον λόγο, επιπροσθέτως, θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο πρώτος κύκλος των ομιλητών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και από τον ανεξάρτητο βουλευτή που αποτέλεσε μέλος της εξεταστικής επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετάσχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS