Πολιτική Κυριακή 11/02/2024, 18:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Ανδρουλάκη για το «τεράστιο κόστος» παραγωγής στον πρωτογενή τομέα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε την 5η Οινική Εκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Αιχμές Ανδρουλάκη για το «τεράστιο κόστος» παραγωγής στον πρωτογενή τομέα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την 5η Οινική Εκθεση «Μικροί Οινοποιοί 2024».

Ο Ν. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η οινοποιεία είναι από τους πιο δυναμικούς κλάδους και επισήμανε την ανάγκη επενδύσεων σε ποιοτικά μεταποιημένα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.

«Το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο και αυτό το πρόβλημα επιδρά οριζόντια σε όλον τον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτό προτείνουμε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται έγκαιρα οι παραγωγοί που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα» ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ειδικά για το ενεργειακό κόστος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι πρέπει να δοθούν κατά προτεραιότητα όροι σύνδεσης με πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους παραγωγούς και τους μεταποιητές.

Σύνδεση τουρισμού – μεταποίησης

«Οραμα του ΠΑΣΟΚ είναι τουρισμός και μεταποίηση να διασυνδεθούν ώστε να έχουμε ανάπτυξη, καλές θέσεις εργασίας σε όλη την ελληνική περιφέρεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποδέχτηκε στην Οινική Εκθεση ο οινοποιός Βάιος Γκανής, ο οποίος επισήμανε ότι οι μικροί παραγωγοί είναι ακόμη ζωντανοί παρότι η σοδειά τους επλήγη από ακραία φυσικά φαινόμενα και είναι αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος παραγωγής.

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών αριθμεί σήμερα 64 μέλη.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η στήριξη της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα

Πρόταση Κασσελάκη για «οκτώ άμεσα μέτρα και δύο λύσεις – ανάσες για τους αγρότες»

Αυγενάκης προς αγρότες: Δεν είμαστε απέναντι! Πασχίζουμε για την επίλυση των προβλημάτων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News