Πολιτική Δευτέρα 6/11/2023, 22:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Σημίτης: Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο και στόχο

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές και προσωπικότητες από την οικονομική και ακαδημαϊκή κοινότητα

Κώστας Σημίτης: Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο και στόχο

Εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές, πολιτικά στελέχη καθώς και προσωπικότητες από την οικονομική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Κώστας Σημίτης: Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο και στόχο-1
Πηγή: INTIME News

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, την οποία συνδιοργάνωσαν το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό Μεταρρύθμιση, εκφώνησε η Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως «η λεπτομερής αποτίμηση του έργου ενός από τους σημαντικότερους πρωθυπουργούς και τους πλέον αναγνωρισμένους διεθνώς ευρωπαϊστές, θα αναλυθεί και θα εκτιμηθεί από τις επόμενες γενιές». «Θέλουμε σήμερα να τιμήσουμε με το μυαλό μας και την ψυχή μας, έναν γενναίο, σπουδαίο, εξαιρετικά σεμνό άνθρωπο».

Στη συνέχεια, προβλήθηκε βίντεο με τη ζωή, το έργο του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και τις σημαντικότερες στιγμές της πολιτικής του πορείας.

Κώστας Σημίτης: Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο και στόχο-2
Πηγή: INTIME News

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πάνελ ομιλητών, το οποίο περιελάμβανε τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, τον καθηγητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας της Παντείου, Γιάννη Βούλγαρη και τον πρέσβη ε.τ. Αριστείδη Αγαθοκλή, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα.

Το τέλος της εκδήλωσης σήμανε η ομιλία του ίδιου του Κώστα Σημίτη, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρουσία του κόσμου. «Προσπάθησα και προσπαθώ με το ΠΑΣΟΚ να συμβάλλω στην εξέλιξη της κοινωνίας, όχι μόνο υποστηρίζοντας την ελεύθερη διατύπωση απόψεων, αλλά συνεισφέροντας στη δημιουργική συμβολή τους, ελπίζοντας να διαμορφωθεί έτσι μια δικαιότερη κοινωνία, ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Δεν ήταν πάντα εύκολο, γιατί στις αλλαγές υπάρχουν αντιστάσεις. Είναι βαθιά πεποίθησή μου, όμως, πως με προσπάθεια λύνονται προβλήματα», ανέφερε.

Κώστας Σημίτης: Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο και στόχο-3

«Υπάρχουν δύο λέξεις κλειδιά: το σχέδιο και η συγκυρία. Δεν προχωράς χωρίς σχέδιο, χωρίς στόχο και πρόγραμμα υλοποίησης. Προχωράς με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις αλλά συχνά κόντρα στο ρεύμα. Χρειάζεται προσπάθεια. Είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί, για να είναι το όφελος πολύ μεγαλύτερο. Γι΄αυτό και πιστεύω, παρά τα εμπόδια, δεν πρέπει να διστάζουμε. Να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας, το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση

 

 

Πηγή: kathimerini.gr
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News