Πολιτική Παρασκευή 22/12/2023, 12:02
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

Την τελευταία τακτική, μηνιαία συνάντηση για το 2023 με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για πορεία οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

 «Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

«Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας συγχαρητήρια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού «για ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλε».«Το 2024 μια θα είναι μια σημαντική χρονια για την πολιτική και πολιτειακή ιστορία του τόπου και πρέπει να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση», επισήμανε ακόμη.

Από πλευράς της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News