Πολιτική Τετάρτη 15/11/2023, 19:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δούκα την Πέμπτη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δούκα την Πέμπτη

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε την Τρίτη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία παρουσίασε τις προτάσεις του για την Αθήνα και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της.

«Είμαστε σε μια περίοδο κλιματικής κρίσης και αναζητούμε πολιτικές με εφαρμογή στις πόλεις για να προστατεύσουμε και την ανθρώπινη ζωή. Με πολλή δουλειά και συνεργασία είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας. 

«Το όραμα χρειάζεται και οι ιδέες. Οσα πράγματα και να έχουν γίνει, η Αθήνα έχει πάντα μεγάλες ανάγκες. Η συνεργασία είναι επίσης πολύ κρίσιμη και αναγκαία σε όλη τη δημόσια ζωή, όπως στη ζωή γενικότερα», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Σακελλαρόπουλου.

«Θέλω Μετρό στα Εξάρχεια, θέλω και δέντρα»

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα έργα για το μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, το άνοιγμα της Βασιλίσσης Ολγας, την τοποθέτηση καμερών, αλλά και πιθανές μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Αναφορικά με τα Εξάρχεια, χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το ερώτημα «Μετρό ή δέντρα» και ξεκαθάρισε: «Θέλω Μετρό στα Εξάρχεια, θέλω και δέντρα στα Εξάρχεια, όπως θέλω, μετρό στη Ριζάρη και δέντρα στη Ριζάρη, όπως θέλω μετρό και δέντρα παντού. Τα δέντρα στα Εξάρχεια δεν είναι διαφορετικά δέντρα από τα δέντρα στη Ριζάρη, ή τα δέντρα στο Κολωνάκι. Αρα αν θέλουμε να προστατέψουμε τα δέντρα, πρέπει να βοηθήσουμε όλα τα δέντρα. Δεν σημαίνει ότι θα προστατεύσουμε τα δέντρα εδώ, σε μια πλατεία, αλλά σε μια άλλη πλατεία, ας καταστραφούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News