Πολιτική Πέμπτη 7/12/2023, 11:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Η αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Ερντογάν: Η αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

(upd) Στην αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τόνισε ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι δύο χώρες να εργαστούν από κοινού για την ειρήνη και την ασφάλεια. 

«Κοινό χαρακτηριστικό των λαών μας η ανθρωπιά, όπως φάνηκε στις πρόσφατες καταστροφές και η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για την εδραίωση ενός κλίματος για την αποφυγή εντάσεων στις μεταξύ μας σχέσεις. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για την ειρήνη και την ασφάλεια», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ερντογάν: Η αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας-1
φωτ.: Reuters/ALKIS KONSTANTINIDIS

 

«Υπάρχουν ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Είναι σημαντική η διατήρηση του εποικοδομητικού κλίματος. Η παρουσία σας σήμερα  στην Ελλάδα μετά την πάροδο έξι ετών πιστεύω ότι αντανακλά το θετικό αυτό πνεύμα», πρόσθεσε.

Ερντογάν: Η αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας-2
φωτ.: Reuters/PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Ερντογάν: «Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο»

«Πιστεύω ότι η αυτή η Σύνοδος θα αποτελέσει την αρχή για μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Οι υπουργοί των δύο χωρών θα κάνουν εποικοδομητικές συναντήσεις. Θα συζητήσουμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε σε όλα τα ζητήματα. Οι προετοιμασίες έχουν γίνει από τους υπουργούς. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με πιο ευνοϊκό τρόπο. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα για το μέλλον και των δύο μερών να μιλάμε βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στον διάλογο που είχε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News