Πολιτική Παρασκευή 1/12/2023, 12:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Τι είπε για οικονομία, τουρισμό, μετανάστες και Σούνακ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Τι είπε για οικονομία, τουρισμό, μετανάστες και Σούνακ

Στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης Μητσοτάκης σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Bloomberg, από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται για τη συμμετοχή του στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική Αλλαγή (COP28).

«Είμαστε στη δεύτερη θητεία μας και έχουμε βελτίωση της οικονομίας μας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και περιμένουμε να ξεπεράσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη της επενδυτικής βαθμίδας. «Αν δείτε τους δείκτες μπορείτε να διαπιστώστε ότι πάμε καλύτερα από ό,τι οι χώρες της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα διατηρήσουμε αυτή την ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης μεταξύ άλλων για το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, για την πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα και για το στόχο μας να αυξήσουμε την παραγωγή πράσινης ενέργειας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. 

«Η Ελλάδα είναι από τις 10 πρώτες χώρες σε ΑΠΕ», είπε, προσθέτοντας ότι «παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ως χώρα εισόδου του φυσικού αερίου στη Ευρώπη και μάλιστα δίνει φυσικό αέριο στην Ουκρανία και ο ρόλος της αναμένεται να ενισχυθεί». «Είμαστε στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής αλλά δεν μπορούμε να επιτύχουμε μόνοι τους στόχους μας», σημείωσε. 

Σχετικά με τη μεταναστευτική πίεση, είπε ότι υπάρχουν βραχυπρόθεσμες λύσεις και ότι πρέπει να είμαστε σκληροί ως προς τους διακινητές, ενώ πρέπει να προσφέρουμε τρόπους να έρθουν στην Ευρώπη νόμιμα όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη. Εκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας για βοήθεια στη γεωργία. 

Σχετικά με τον τουρισμό, είπε ότι ο κόσμος συνεχίζει να ταξιδεύει και συνεχίζει να προτιμά την Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επανέλαβε, μάλιστα, την άποψη ότι η κλιματική κρίση μπορεί να αποτελέσει αιτία για επέκταση της τουριστικής σεζόν, η οποία -όπως είπε- αποτελεί κύριο στόχο της Ελλάδας.  

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για το συμβάν με τον Ρίσι Σούνακ και την ακύρωση της συνάντησής του και απάντησε πως το έχει αφήσει πίσω του.
«Στο πνεύμα των μακροχρόνιων και καλών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις οποίες θέλω να διαφυλάξω, δεν έχω πολλά να προσθέσω σε αυτό το θέμα, ούτε και να εμπλακώ στην εσωτερική βρετανική πολιτική. Είπαμε ό,τι έπρεπε να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω», δήλωσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Αμεση εφαρμογή της Α.Ι. σε τρεις τομείς της δημόσιας σφαίρας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News