Κοινωνία Τετάρτη 29/11/2023, 22:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Ολα τα προγράμματα απεξάρτησης σε έναν ενιαίο φορέα

Μητσοτάκης: Ολα τα προγράμματα απεξάρτησης σε έναν ενιαίο φορέα

Στην τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ παρευρέθηκε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη όσους κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα αλλά και τις οικογένειές τους. «Αυτούς που δεν σας ξέχασαν, αυτούς που δεν σας εγκατέλειψαν, αυτούς που πίστεψαν τελικά σε εσάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Πάνω απ′ όλα όμως, εσείς πιστέψατε στους εαυτούς σας. Δική σας είναι η επιτυχία. Μοναχική ήταν τελικά αυτή η διαδρομή, το ξέρετε σίγουρα πολύ καλύτερα από εμένα. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και με άλλους που σας έχουν ανάγκη, δείξτε τους ότι υπάρχει δρόμος», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δύο από τους 39 αποφοίτους μίλησαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης για την προσπάθειά τους να επανενταχθούν στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Μητσοτάκης: Ολα τα προγράμματα απεξάρτησης σε έναν ενιαίο φορέα-1
Φωτογραφία: INTIME News 

Αναφερόμενος στον ρόλο της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δική μας η δουλειά είναι όχι μόνο να ενισχύσουμε αυτά τα προγράμματα, ενοποιώντας όλα τα προγράμματα καταπολέμησης, πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε έναν φορέα. Διατηρώντας την αυτονομία τους και τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, οι οποίες είναι επιθυμητές και αναγνωρισμένες και από την επιστημονική κοινότητα, αλλά υπό έναν ενιαίο συντονισμό».

«Το επόμενο βήμα είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω σε προγράμματα που μπορεί να δρομολογήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία ακριβώς να κάνετε αυτό το επόμενο βήμα. Διότι μια σταθερή επαγγελματική διαδρομή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να συνεχίσετε αυτά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχετε κάνει», συμπλήρωσε.

«Καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό είναι το να σπάσουμε το στίγμα και τις προκαταλήψεις. «Να εξηγήσουμε και στους πιο καχύποπτους συμπολίτες μας ότι ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλει».

«Να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι πέρασαν στην κυριολεξία μέσα από μια κόλαση, την οποία εμείς δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε, και βγήκαν όρθιοι, ζωντανοί. Μια εικονική πραγματικότητα που τελικά οδηγεί στο αδιέξοδο αν όχι σε κάτι πολύ χειρότερο», ανέφερε.

Μητσοτάκης: Ολα τα προγράμματα απεξάρτησης σε έναν ενιαίο φορέα-2
Φωτογραφία: INTIME News 

«Οταν μιλάμε για εξαρτήσεις βέβαια, δεν μιλάμε μόνο για τη μάστιγα των ναρκωτικών. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα καινούργιο φάσμα εξαρτήσεων που απαιτούν νέα επιστημονική προσέγγιση και που θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε όσο το δυνατόν μπροστά από τις εξελίξεις».

Σημειώνεται πως τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Θανάσης Θεοχάρης.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News