Πολιτική Παρασκευή 8/09/2023, 20:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βόλο: Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας

Μητσοτάκης από Βόλο: Θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας

«Στόχος να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές σε Βόλο και Πήλιο», τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του από το Βόλο, στον οποίο έφτασε αργά το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για «άμεση η αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο», σημειώνοντας ότι «θα ξαναφτιάξουμε πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας». Επανάλαβε ότι «η ελληνική οικονομία πατάει καλά στα πόδια της, άρα μπορούμε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που επλήγησαν», επισημαίνοντας ότι «θα στηρίξουμε τις κοινωνίες που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή».


Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα βρέθηκε στη Λάρισα όπου δήλωσε ότι «η χώρα αντιμετώπισε το χειρότερο καιρικό φαινόμενο στην ιστορία της». Τόνισε δε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάστασή τους, καθώς και η ανακούφιση των πληγέντων.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, είπε ότι ήταν μία «πρωτοφανής θεομηνία, τριπλάσια από αυτή του “Ιανού”».

«Πρώτη προτεραιότητα οι εκκενώσεις. Ήδη επιχειρούν 15 ελικόπτερα και τα μέσα διαρκώς θα ενισχύονται. Έχουμε ακόμα προβλήματα», είπε και πρόσθεσε: «Η χώρα έχει τις οικονομικές δυνατότητες αλλά και την ικανότητα γρήγορης αρωγής.

«Καταλαβαίνω και τον θυμό και την οργή»

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών – οικοσκευές και αποζημίωση των σπιτιών που έχουν καταστραφεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη που είχε με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, στο Δημαρχείο Καρδίτσας. 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Καταλαβαίνω και τον θυμό και την οργή. Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ, είμαι πάντα εδώ στα δύσκολα. Θα βάλουμε πλάτη, θα στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση».

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News