Πολιτική Παρασκευή 8/09/2023, 18:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπάρκεια στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πλημμύρας

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπάρκεια στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πλημμύρας

Aιχμές προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, διατυπώνοντας ερωτήματα σχετικά με εισηγήσεις που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για προληπτική εκκένωση περιοχών της Θεσσαλίας και ιδίως της Καρδίτσας, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Οπως τονίζει, «υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την ένταση του φαινομένου, την ποσότητα του νερού που θα έπεφτε και τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς και εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών. Ωστόσο αυτές αγνοήθηκαν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται εάν η κυβέρνηση γνώριζε το μέγεθος της κακοκαιρίας, ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό αναφέρει: «Ισχύει κύριε Μητσοτάκη ότι ξέρατε τα πάντα, αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας»;

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα τη Θεσσαλία για να δει τα τραγικά αποτελέσματα της ανεπάρκειας του στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πλημμύρας.

Επειδή, όμως, δήλωσε ότι δήθεν ποτέ δεν κρύφτηκε, οφείλει να δώσει απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr, στις πρώτες συσκέψεις για την κακοκαιρία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης, έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για την Καρδίτσα, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την ένταση του φαινομένου, την ποσότητα του νερού που θα έπεφτε και τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς και εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών. Ωστόσο αυτές αγνοήθηκαν.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Ισχύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε νωρίτερα για το μέγεθος της κακοκαιρίας;

Ισχύει ότι υπήρξαν εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών, αλλά η απάντηση ήταν «Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε την Θεσσαλία»;

Με λίγα λόγια, ισχύει κύριε Μητσοτάκη ότι ξέρατε τα πάντα, αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας;

Θα περιμένουμε σαφείς απαντήσεις».

Πηγή: kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News