Πολιτική Τετάρτη 5/07/2023, 21:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Η διαδικασία μετά από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων – Το χρονοδιάγραμμα έως το Σάββατο

Βουλή: Η διαδικασία μετά από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων – Το χρονοδιάγραμμα έως το Σάββατο

Αύριο Πέμπτη στις 17:00 ξεκινάει η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία με την ομιλία του Πρωθυπουργού που στην ουσία θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσει ένας κύκλος βουλευτών από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Μια διαδικασία διαφορετική από αυτήν που συνήθως ακολουθείται.  

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Παρασκευή η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9:00 με τις τοποθετήσεις των περισσότερων υπουργών της νέας κυβέρνησης προκειμένου να παρουσιάσουν τα βασικά σημεία της μεταρρυθμιστικής τους ατζέντας και τις προτεραιότητές τους. Θα ακολουθήσουν ομιλίες βουλευτών και τοποθετήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.  

Και το Σάββατο θα συνεχιστούν οι ομιλίες των υπουργών, ενώ η διαδικασία θα κλείσει με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών με αντίστροφη σειρά προς την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Δηλαδή η σειρά των αρχηγών θα είναι Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Ελληνική ΛΥΣΗ, Σπαρτιάτες, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και θα κλείσει αργά το απόγευμα την διαδικασία των προγραμματικών ο Πρωθυπουργός.

Πριν τον κ. Μητσοτάκη τον λόγο αναμένεται να πάρουν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές στόχος είναι η ψηφοφορία να ολοκληρωθεί στις 20:30 κάτι όμως που με έναν γρήγορο υπολογισμό δύσκολα θα επιτευχθεί και υπολογίζεται ότι θα φτάσουμε λίγο πριν τα μεσάνυχτα για να λάβει η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης. 

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News