Πολιτική Δευτέρα 15/05/2023, 15:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει

Η Νέα Δημοκρατία δεν αρκεί να είναι πρώτη, αλλά «πρώτη με καθαρή διαφορά» στις εκλογές της 21ης Μαΐου, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Ζωγράφου καλώντας τους πολίτες – σε ομιλία που πραγματοποίησε – «να στείλουν το μήνυμα ότι η προσπάθεια που γίνεται την τελευταία τετραετία θα πρέπει να συνεχιστεί». 

«Αυτή η συμφωνία αλήθειας πρέπει να ανανεωθεί και ο δρόμος που έχουμε χαράξει για την πατρίδα μας πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τις «δυσκολίες» και τις «πολλαπλές, εισαγόμενες κρίσεις» που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα μας ασφαλή. Ταυτόχρονα δεν κάναμε πίσω στην υλοποίηση όλων των προεκλογικών μας δεσμεύσεων», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «το 2019 σας είχαμε πει ότι θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και μείωσαμε 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα πει ότι θα κάνουμε την Ελλάδα κέντρο επενδύσεων και φέραμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία», ενώ αναφέρθηκε και στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που προώθησε η κυβέρνηση. 

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα «κατά του εφησυχασμού» ενόψει της κάλπης, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αρκεί να είναι πρώτη, αλλά «πρώτη με καθαρή διαφορά» στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

«Μην κοροϊδευόμαστε, το ζήτημα εδώ είναι πολύ απλό: θέλουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Τσίπρα; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό είναι το δίλημμα», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

Αλβανία και Τουρκία

Αναφερόμενος στην Αλβανία και στη νίκη Μπελέρη, ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε το μήνυμα σε αυστηρό ύφος ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. «Χάρηκα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντι Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει» είπε, τονίζοντας πως «δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει σχόλιο καθώς αναμένεται ο δεύτερος γύρος, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι η κυβέρνησή του ήταν αυτή που διαχειρίστηκε την επιθετικότητα της Τουρκίας, επένδυσε στις ένοπλες δυνάμεις, έχτισε συμμαχίες και έκανε ευρωπαϊκά τα ζητήματα Ελλάδας – Τουρκίας. «Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News