Πολιτική Τρίτη 5/01/2021, 13:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης

Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: Η Εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της

Τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τις λειτουργίες παρουσία πιστών τα Θεοφάνεια, παρά την αντίθετη απόφαση της κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία».

Τόνισε επίσης την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Την ελπίδα ότι η Εκκλησία θα αναθεωρήσει τη στάση της εξέφρασε νωρίτερα και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Ζητάμε τη συνεργασία της Εκκλησίας. Ελπίζουμε ότι η Εκκλησία θ’ αναθεωρήσει τη στάση της», είπε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha καιπρόσθεσε ότι «καθένας θα πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του κι αυτό ισχύει και για την Εκκλησία, η οποία πλήττεται και υπομένει τις συνέπειες της πανδημίας, όπως όλη η κοινωνία».

Η κ. Πελώνη επισήμανε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία από την αρχή της πανδημίας και αναγνώρισε ότι η Εκκλησία, από την πλευρά της, έχει επιδείξει σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση. Εξήγησε δε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστροφή στο προϊσχύον καθεστώς περιορισμών βασίζεται στην ανάγκη να μην διακινδυνευτεί η επιδημιολογική εικόνα, εν όψει της προτεραιότητας που έχει δοθεί στο άνοιγμα των σχολείων και γι’ αυτό όλοι πρέπει να συνεργαστούν γι’ αυτό το σκοπό. Ανέφερε τέλος ότι ακόμη και σε περιπτώσεις διαδηλώσεων έγινε προσπάθεια για συνεννόηση αντί επεμβάσεων της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News