ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

«Είμαστε άνθρωποι»

«Είμαστε άνθρωποι»

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική παραμένουν στα σύνορα της Λευκορωσίας με τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, σε μία από τις χειρότερες μεταναστευτικές εξάρσεις από την κρίση του Έβρου.

Οι πρώτες παράνομες ροές ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου, όταν ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, απείλησε να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με διακινητές λευκής σαρκός, οπλισμένους μετανάστες και εμπόρους ναρκωτικών.

Πολωνία, Λιθουανία και Λετονία έχουν περιγράψει την κατάσταση ως υβριδικό πόλεμο του Μινσκ εναντίον της Ευρώπης. Και οι τρεις χώρες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν προαναγγείλει τη δημιουργία τείχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Μάλιστα, η Πολωνία έχει ήδη εγκρίνει ένα κονδύλιο 353 εκατ. ευρώ για την ανέγερση τείχους, μήκους 60 χιλιομέτρων. Οι Βρυξέλλες, από την πλευρά τους, έχουν στείλει επιπλέον βοήθεια, με στόχο τη θωράκιση των ευρωπαϊκών συνόρων.

Στη μέση της όλης κατάστασης, βέβαια, βρίσκονται οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Όπως δηλαδή, συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιστάσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News