ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Ποια είναι τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Ποια είναι τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ θα βρεθούν οι Αυστριακοί που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, όταν ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα τους, το 2022.

Τα πρόστιμα είναι μέρος μίας δραματικής προσπάθειας της κυβέρνησης της Αυστρίας να ανεβάσει τα ποσοστά εμβολιασμού, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων την ανάγκασε να επιβάλει εθνικό lockdown.

Αρχικά, οι αρχές θα προσφέρουν σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ένα ραντεβού. Εάν απορρίψουν το ραντεβού αυτού, θα επιβάλλεται πρόστιμο. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τον Φεβρουάριο.

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της Δ. Ευρώπης που κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού υποχρεωτικό για όλους. Και αυτό γιατί έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων στην περιοχή, περίπου στο 66% του πληθυσμού που μπορεί να εμβολιαστεί.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους: Ποια είναι τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία-1

Επίσης, προβλέπεται πρόστιμο έως 1.500 ευρώ για όσους αρνούνται να κάνουν την ενισχυτική δόση.

Στη χώρα σημειώνονται διαμαρτυρίες κατά των νέων μέτρων, αλλά και του lockdown που επιβλήθηκε από σήμερα. Περίπου 40.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στη Βιέννη  το Σάββατο, υπό την καθοδήγηση του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης: 

Αυστρία: Αυστηρό lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News