Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 3/11/2023, 17:53
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου έκανε ανακαίνιση σε τερματικό του- Δείτε φωτογραφίες 

Το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου έκανε ανακαίνιση σε τερματικό του- Δείτε φωτογραφίες 

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης άνοιξε πλήρως ξανά τον τερματικό σταθμό 2 (Τ2) μετά από ένα τεράστιο έργο επέκτασης 3,5 ετών.

Και δεδομένου ότι ψηφίστηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου στα βραβεία Skytrax Airport Awards 2023, δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη αλλαγή.

Περίπου 21.000 τετραγωνικά μέτρα προστέθηκαν στο αρχικό κτίριο του τερματικού σταθμού, παρέχοντας πρόσθετη υποδομή, νέα συστήματα και περισσότερες επιλογές για αγορές και φαγητό.

Η φύση είναι το κυρίαρχο σχεδιαστικό θέμα στον ανανεωμένο τερματικό, με ένα από τα αξιοθέατα που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις να είναι η ψηφιακή οθόνη καταρράκτη ύψους 14 μέτρων. Το “The Wonderfall” όπως ονομάζεται είναι περιτριγυρισμένο από έναν κατακόρυφο κήπο και βρίσκεται στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου έκανε ανακαίνιση σε τερματικό του- Δείτε φωτογραφίες -1

Ακολουθώντας το θέμα της φύσης, στην περιοχή του χρόνου αναμονής για την επόμενη πτήση, όσοι ταξιδεύουν με ανταπόκριση μπορούν να απολαύσουν τον νέο κήπο Dreamscape, ο οποίος διαθέτει μια σειρά από φυτά, τα οποία προβάλλονται σε έναν «ψηφιακό ουρανό» που αλλάζει χρώματα ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Στο επάνω επίπεδο βρίσκεται το Forest of Li Bai, ένα πολυτελές σαλόνι που προσφέρει 18 επιλογές ουίσκι κάτω από μια οροφή LED. Υπάρχει επίσης ένας έξυπνος καθρέφτης selfie που οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τραβήξουν φωτογραφίες με διάσημους καλλιτέχνες της K-pop.

Το έργο επέκτασης του T2, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020, ενισχύει τη χωρητικότητα επιβατών του Changi κατά 5 εκατομμύρια, ανεβάζοντας τη συνολική του ικανότητα εξυπηρέτησης σε 95 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: 

Skytrax: Αυτά είναι τα 20 καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο

Τα διαβατήρια σε μερικά χρόνια θα είναι άχρηστα- Πώς θα ταξιδεύουμε; 

Τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο – Και δύο ελληνικά στη λίστα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News