Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 24/02/2023, 14:03
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το αεροπλάνο που «έφαγε πόρτα»: Πώς μια σύντομη πτήση έγινε σε 16 ώρες

Το αεροπλάνο που «έφαγε πόρτα»: Πώς μια σύντομη πτήση έγινε σε 16 ώρες

Μεταβολή στο αεροδρόμιο αναχώρησης στο Τόκιο υποχρεώθηκε να κάνει ένα αεροσκάφος της Japan Airlines με 335 επιβάτες, παρότι βρισκόταν λίγο έξω από τον προορισμό του στην Φουκουόκα στα νοτιοδυτικά της Ιαπωνίας.

Οι επιβάτες της πτήσης στις 19 Φεβρουαρίου, η οποία επρόκειτο να διαρκέσει περίπου δύο ώρες, τελικά έφτασαν στον προορισμό τους 16 ώρες μετά. Ο λόγος ήταν ότι το αεροπλάνο καθυστέρησε και ζήτησε να προσγειωθεί 10 λεπτά μετά το όριο προσγείωσης στις 10 μ.μ.

Μάλιστα, το αεροπλάνο δεν είχε αρκετά καύσιμα για να κάνει ολόκληρο το ταξίδι της επιστροφής το Τόκιο (περίπου 550 μιλια) και έκανε στάση στην Οσάκα. Φτάνοντας στο Τόκιο, η αεροπορική κάλυψε το κόστος ξενοδοχείου των επιβατών μέχρι τη νέα πτήση το επόμενο πρωί, η οποία προσγειώθηκε επιτυχώς στον προορισμό της.

Το αεροπλάνο που «έφαγε πόρτα»: Πώς μια σύντομη πτήση έγινε σε 16 ώρες-1

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, το αεροδρόμιο της Φουκουόκα απαγορεύει την προσγείωση μετά τις 10 μ.μ. λόγω ηχορύπανσης. Το όριο έχει τεθεί για να περιοριστεί ο θόρυβος για όσους μένουν κοντά στο αεροδρόμιο. 

Γιατί καθυστέρησε

Η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει από το Τόκιο στις 6:30 μ.μ. και να φτάσει στις 8:30 μ.μ. Εν τέλει αναχώρησε γύρω στις 8 μ.μ. λόγω έκτακτης αλλαγής του αεροσκάφους και κακών καιρικών συνθηκών. Ενημέρωσε ότι θα έφτανε στις 9:56 μ.μ., αλλά τελικά το αεροδρόμιο αρνήθηκε όταν το αεροσκάφος ζήτησε να προσγειωθεί. Η πτήση επέστρεψε στο Τόκιο στις 2:50 π.μ. μετά τη στάση στην Οσάκα. 

Σύμφωνα με στέλεχος του αεροδρομίου της Φουκουόκα που επικαλείται τοπικό μέσο ενημέρωσης, επιτρέπεται η προσγείωση και μετά τις 10 μ.μ., εφόσον όμως η καθυστέρηση είναι αναπόφευκτη, για παράδειγμα λόγω κακού καιρού ή αυξημένης κίνησης στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, δήλωσε, η συγκεκριμένη πτήση, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις αυτές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Παράξενα σπίτια: Μένει σε αεροδρόμιο και πηγαίνει στη δουλειά του με… αεροπλάνο

Αεροπλάνα: Αυτά που κάνουν οι επιβάτες και εξοργίζουν τους αεροσυνοδούς

Μία αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Το πιο νόστιμο φαγητό στις πτήσεις και άλλα μυστικά εκ των έσω

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News