Σαν Σήμερα Τρίτη 29/11/2022, 07:02
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

H Unlimited Ltd, οι κουβάδες από M&Ms και τα χιλιάδες κουνέλια: Όσα δεν γνωρίζατε για την Microsoft

H Unlimited Ltd, οι κουβάδες από M&Ms και τα χιλιάδες κουνέλια: Όσα δεν γνωρίζατε για την Microsoft

29 Νοεμβρίου 1975

Ο Bill Gates και ο Paul Allen υιοθετούν το όνομα Microsoft για την εταιρεία τους. Απέρριψαν άλλες επιλογές, όπως το «Allen & Gates» και το «Gates & Allen», γιατί ήθελαν ένα όνομα που να σηματοδοτεί ότι η εταιρεία τους θα ήταν κάτι μεγαλύτερο από τους ιδρυτές της, όπως η IBM. Άλλες υποψηφιότητες που έπεσαν στο τραπέζι, όπως το  Outcorporated Inc (από το «incorporated», που σημαίνει «σύσταση εταιρείας») και Unlimited Ltd (από το limited, του «εταιρεία περιορισμένης ευθύνης»), ήταν μάλλον αστεία μεταξύ των δύο νεαρών συνεταίρων.

Ο συνιδρυτής της Microsoft που όλοι ξεχνούν: Πώς ο Bill Gates προσπάθησε να τον «ρίξει»-1
φωτ.: Microsoft 

Gates και Allen διάλεξαν το όνομα Micro-Soft (αρχικά χρησιμοποιούσαν την εκδοχή με την παύλα, την οποία εγκατέλειψαν όταν η Microsoft ιδρύθηκε και επίσημα το 1981) από τον συνδυασμό των λέξεων «MICROprocessor» και «SOFTware». Σκοπός της εταιρείας τους ήταν να φτιάχνει λογισμικό για μικροεπεξεργαστές «Software for Microprocessors».

H Unlimited Ltd, οι κουβάδες από M&Ms και τα χιλιάδες κουνέλια: Όσα δεν γνωρίζατε για την Microsoft-1
φωτ.: AP

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Microsoft

1.       O Bill Gates έβγαλε το πρώτο του δισεκατομμύριο όταν ήταν 31. Ήταν μόλις το 1987 και ο ιδρυτής της Microsoft ήταν ο νεότερος δισεκατομμυριούχος τότε.

2.       Η Microsoft, και όχι η Apple, εφηύρε το τάμπλετ. Το πρώτο τάμπλετ παρουσιάστηκε από τον Bill Gates το 2001, αλλά η αγορά δεν ήταν έτοιμη. Το iPad της Apple κυκλοφόρησε το 2010 και έφερε την επανάσταση σε αυτή την αγορά.  

3.       Η Microsoft έφτιαξε και το πρώτο smartwatch. Ήταν το 1994 και το ρολόι, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Timex, ονομαζόταν Timex DataLink 150. Όμως για άλλη μία φορά, η Microsoft ήταν μπροστά από την εποχή της, με αποτέλεσμα το έξυπνο ρολόι της να μην κάνει εμπορική επιτυχία.

4.       Η Microsoft έσωσε την Apple από τη χρεοκοπία το 1997.  Ο Bill Gates έκλεισε συμφωνία με τον Steve Jobs, επένδυσε 150 εκατ. δολάρια στην Apple και απέσυρε όλες τις αγωγές που είχε καταθέσει σε βάρος της ανταγωνίστριά της. Ο λόγος όμως, δεν ήταν αλτρουιστικός: Το μονοπώλιο της Microsoft είχε ήδη μπει στο μάτι των αμερικανικών αρχών και έτσι ο Gates χρειαζόταν οπωσδήποτε έναν ανταγωνιστή.

5.       Η Microsoft δεν είχε το δικό της σάιτ μέχρι το 1993. Μοιάζει απίστευτο, με δεδομένο ότι ο Internet Explorer ήταν ήδη συνώνυμο του web browser τη δεκαετία του 1990.

6.       Ο Bill Gates είχε σκεφτεί ένα άθλιο όνομα για τα Windows. Όταν η Microsoft άρχισε να δουλεύει την πρώτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, ο ιδρυτής της εταιρείας ήθελε να το ονομάσει «Interface Manager». Οι άνθρωποι από το τμήμα marketing τον έπεισαν να το αλλάξει.

7.       Η Microsoft έχει παράδοση με τα M&Ms. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που κάποιος υπάλληλος έχει επέτειο πρόσληψης στην εταιρεία, πρέπει να κεράσει τους υπόλοιπους M&Ms. Για κάθε χρόνο που δουλεύει εκεί, πρέπει να φέρει μία ουγγιά (σχεδόν 300 γραμμάρια) σοκολατένια κουφετάκια.  

8.       Όλοι αναγνωρίζουν τη μελωδία που ακούγεται κατά την εκκίνηση των Windows, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι την έγραψε ο Brian Eno, ο συνθέτης που έχει δουλέψει με γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι U2 και ο David Bowie.

9.       Γιατί είναι στρογγυλά τα καπάκια των φρεατίων; Αυτή είναι μία από τις παράξενες ερωτήσεις που σύμφωνα με τον αστικό θρύλο, συνηθίζουν να κάνουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων όταν παίρνουν συνέντευξη από έναν υποψήφιο εργαζόμενο.

10.   Το campus των κεντρικών γραφείων της Microsoft είναι γεμάτο με κουνέλια. Λέγεται ότι κάποιος άφησε εκεί τα κατοικίδια κουνέλια του όταν δεν τα ήθελε πια στο σπίτι του, με αποτέλεσμα με τον καιρό, ο πληθυσμός τους να πολλαπλασιαστεί σε βαθμό που άρχισε να αποτελεί πρόβλημα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο συνιδρυτής της Microsoft που όλοι ξεχνούν: Πώς ο Bill Gates προσπάθησε να τον «ρίξει»

Ο «θησαυρός» του Paul Allen δεν ήταν η Microsoft: Τα έργα τέχνης του έσπασαν όλα τα ρεκόρ

Όταν ο 18χρονος Bill Gates ζητούσε δουλειά: Τα 4 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News