Σαν Σήμερα Δευτέρα 27/06/2022, 07:03
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Γιατί έκλαψε ο Bill Gates

Γιατί έκλαψε ο Bill Gates

27 Ιουνίου 2008

Με δάκρυα στα μάτια, ο Bill Gates αποχαιρετά την Microsoft, την εταιρεία λογισμικού την οποία ίδρυσε πριν από 33 χρόνια, για να ασχοληθεί full time με τη φιλανθρωπία. Φεύγοντας από τη θέση του προέδρου της Microsoft, ο τότε 52χρονος Gates αναγνωριζόταν ως ένας από τους επιχειρηματίες του 20ου αιώνα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ανθρωπότητα. Έκτοτε, το φιλανθρωπικό του έργο σε τομείς όπως είναι το περιβάλλον και η υγεία, έγινε αφορμή για να συνδεθεί το όνομά του με κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας: Άλλοτε κατηγορείται ότι «σβήνει» τον ήλιο για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και άλλοτε ότι προκάλεσε την πανδημία του κορωνοϊού για να πλουτίσει από τα εμβόλια.

«Δεν θα υπάρξει ούτε μια μέρα στη ζωή μου που δεν θα σκέφτομαι την Microsoft και τα σπουδαία πράγματα που κάνουμε, και που δεν θα θέλω να βοηθήσω», έλεγε τον Ιούνιο του 2008 ο Gates, ενώπιον των εργαζομένων της Microsoft στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Και σκούπιζε τα δάκρυα από τα μάτια του, καθώς το πλήθος τον χειροκροτούσε όρθιο.

Ο τότε CEO της Microsoft, Steve Ballmer, συγκινήθηκε και εκείνος, προσπαθώντας να περιγράψει την επίδραση που είχε ο Gates όχι μόνο στην Microsoft αλλά και στην κοινωνία.

«Δεν υπάρχει τρόπος να πούμε ευχαριστώ στον Bill. Ο Bill είναι ο ιδρυτής. Ο Bill είναι ο ηγέτης. Αυτό είναι το μωρό του Bill», είπε. 

Και αποκάλυψε ότι έναν μήνα αφότου προσελήφθη στην Microsoft, σκεφτόταν να παραιτηθεί, για να επιστρέψει στο Stanford University. Ο Bill Gates του ζήτησε τότε να μείνει, εξηγώντας του το όραμά του για την Microsoft.

«Δεν το καταλαβαίνεις. Δεν το καταλαβαίνεις. Θα βάλουμε έναν υπολογιστή πάνω σε κάθε γραφείο και σε  κάθε σπίτι», του είπε τότε.

Πραγματικά, το 2008, υπήρχαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο PCs παγκοσμίως. Πρακτικά, ο Bill Gates είχε ήδη εκπληρώσει το όραμά του για την εταιρεία την οποία ίδρυσε το 1975 με τον παιδικό του φίλο Paul Allen. Η επιτυχία της Microsoft τον έκανε δισεκατομμυριούχο σε ηλικία 31 ετών.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο συνιδρυτής της Microsoft που όλοι ξεχνούν: Πώς ο Bill Gates προσπάθησε να τον «ρίξει»

Bill Gates: Πώς ξοδεύει τα 128 δισεκατομμύριά του

Γκέιτς: Πώς να αλλάξεις τον κόσμο; Η συμβουλή που δίνει στους νέους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News