Σαν Σήμερα Παρασκευή 3/06/2022, 07:03
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Από έμπορος ναρκωτικών, δισεκατομμυριούχος: Ο ράπερ που εντυπωσίασε τον Buffett

Από έμπορος ναρκωτικών, δισεκατομμυριούχος: Ο ράπερ που εντυπωσίασε τον Buffett

3 Ιουνίου 2019

Το Forbes ανακηρύσσει τον Jay-Z δισεκατομμυριούχο. Είναι ένας από τους λιγοστούς καλλιτέχνες και ο πρώτος ράπερ που καταφέρνει να μπει στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης.

Το επίτευγμά του γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό εάν αναλογιστεί κανείς από πού ξεκίνησε. Ο Jay-Z μεγάλωσε στις περιβόητες εργατικές κατοικίες Marcy του Μπρούκλιν και ήταν έμπορος ναρκωτικών πριν να γίνει μουσικός, να ανοίξει τη δική του δισκογραφική εταιρεία και να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, το 1996.

Εάν ο Jay-Z κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος, το έκανε γιατί συνειδητοποίησε από νωρίς ότι έπρεπε να δημιουργήσει τα δικά του brands, αντί να χρησιμοποιεί τη φήμη του από το τραγούδι για να προωθεί των brands των άλλων. Έτσι δημιούργησε τη δική του γραμμή ρούχων Rocawear (την οποία πούλησε αντί 204 εκατ. δολαρίων στην Iconix το 2007), ένωσε τις δυνάμεις του με την Bacardi για να φτιάξει το δικό του κονιάκ  D’Ussé, πούλησε μερίδιο της σαμπάνιας του Armand de Brignac στην LVMH και της υπηρεσίας streaming Tidal στην Square του Jack Dorsey (ιδρυτή του Twitter). Όλα αυτά τα χρόνια, ο Jay-Z επενδύει σε ακίνητα, startups και έργα τέχνης.

Από έμπορος ναρκωτικών, δισεκατομμυριούχος: Ο ράπερ που εντυπωσίασε τον Buffett-1
φωτ.: Armand de Brignac

Μάλιστα, ο  τρόπος με τον οποίο επενδύει τα χρήματά του ο Jay-Z έχει εντυπωσιάσει έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές όλων των εποχών.

Το 2010, Jay-Z και Warren Buffett έφαγαν μαζί στο Hollywood Diner της Όμαχα, όπως έχει γράψει το Forbes. Στο τέλος του γεύματος, ο τότε 80χρονος Buffett έφυγε εντυπωσιασμένος από τον κατά 40 χρόνια νεότερό του καλλιτέχνη. «Ο Jay-Z διδάσκει σε πολύ μεγαλύτερη τάξη από ό,τι θα διδάξω ποτέ εγώ. Ένας νέος που μεγαλώνει σήμερα, θα μάθει από εκείνον», είπε ο αποκαλούμενος και Σοφός της Όμαχα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο 25χρονος που έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος – Τι δουλειά κάνει

Πώς να γίνεις δισεκατομμυριούχος στα 87

Οι πλουσιότεροι Έλληνες του Λονδίνου: Ο πόλεμος έφερε τα πάνω-κάτω στο κλαμπ των billionaires

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News