Σαν Σήμερα Τετάρτη 6/10/2021, 10:40
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

«Δεν έχετε ακούσει τίποτα ακόμη»: Τα λόγια που έφεραν επανάσταση στην ψυχαγωγία

«Δεν έχετε ακούσει τίποτα ακόμη»: Τα λόγια που έφεραν επανάσταση στην ψυχαγωγία

6 Οκτωβρίου 1927

Ο Αλ Τζόνσον γράφει ιστορία στον χώρο του κινηματογράφουν και της βιομηχανίας ψυχαγωγίας με τις ακόλουθες λέξεις: «Wait a minute! Wait a minute! You ain’t heard nothing yet» (Περιμένετε ένα λεπτό! Περιμένετε ένα λεπτό! Δεν έχετε ακούσει τίποτα ακόμη). Ήταν οι πρώτες λέξεις που ακούστηκαν στην ταινία The Jazz Singer, την πρώτη μεγάλου μήκους με ήχο.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Warner Theater της Νέας Υόρκης και ήταν τεράστια επιτυχία. Μία «γιορτή» στήθηκε στο Χόλιγουντ, αλλά και στη Wall Street. Η μετοχή της Warner Brothers απογειώθηκε από τα 9 στα 132 δολάρια.

Δεν ήταν όμως όλοι εκεί για να μοιραστούν τη χαρά. Ο Σαμ Γουόρνερ είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς 24 ώρες πριν από το θριαμβευτικό ντεμπούτο της ταινίας. Ο αδελφός του Χάρι Γουόρνερ αξιοποίησε τα κέρδη από την ταινία για να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας στον ευρύτερο κλάδο ψυχαγωγίας αγοράζοντας ραδιοφωνικούς σταθμούς, δισκογραφικές εταιρείες, επενδύοντας σε παραγωγές του Broadway, αλλά και ανοίγοντας νέες κινηματογραφικές αίθουσες με το σήμα της Warner. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News