Life & Arts Δευτέρα 13/09/2021, 19:00
TECH - SCIENCE

Η έλλειψη ταλέντων παραλύει τις αναδυόμενες τεχνολογίες

Η έλλειψη ταλέντων παραλύει τις αναδυόμενες τεχνολογίες

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην υιοθέτηση αναδυόμενων τεχνολογιών είναι η έλλειψη ταλέντων, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Gartner. Ειδικότερα, τα στελέχη του κλάδου της πληροφορικής εντοπίζουν ότι το 64% των αναδυόμενων τεχνολογιών φέτος εμποδίζεται λόγω της έλλειψης ταλέντων, σε σχέση με μόλις το 4% το 2020. Μάλιστα, η έλλειψη ταλέντων αναφέρθηκε πολύ περισσότερο έναντι άλλων πιθανών εμποδίων, όπως είναι το κόστος εγκατάστασης (29%) ή οι κίνδυνοι ασφαλείας (7%).

Η Gartner εξέτασε τα πιθανά εμπόδια στην υιοθέτηση τεχνολογιών σε έξι βασικούς τομείς τεχνολογίας, τις υπολογιστικές υποδομές και υπηρεσίες πλατφόρμας, το δίκτυο, την ασφάλεια, το διαδικτυακό χώρο εργασίας, την αυτοματοποίηση και την αποθήκευση και βάση δεδομένων. Τα στελέχη του σχετικού κλάδου συμφωνούν ότι η έλλειψη ταλέντων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υιοθέτηση της πλειονότητας των τεχνολογιών αυτοματοποίησης (της τάξης του 75%)  και σχεδόν των μισών τεχνολογιών για το ψηφιακό χώρο εργασίας (41%).

«Η τρέχουσα τάση προς την τηλεργασία και η επιτάχυνση των σχεδίων προσλήψεων το 2021 έχει επιδευνώσει την έλλειψη ταλέντων στον κλάδο της πληροφορικής» ιδίως όσον αφορά τα άτομα με δυνατότητες διαχείρισης cloud, αυτοματοποίησης και άλλων, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του τμήματος ερευνών της Gartner, Yinui Geng. «Σαν παράδειγμα, από όλες τις τεχνολογίες αυτοματοποίησης που φαίνονται στην έρευνα, μόλις 20% αυτών έχει προχωρήσει στον κύκλο υιοθέτησης αό το 2020. Το θέμα του ταλέντου φταίει εδώ», συμπλήρωσε η ίδια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News